Select Page

Tular video tersalah ‘upload’, apa sebenarnya yang terjadi?

VIRAL

Tular video tersalah ‘upload’, apa sebenarnya yang terjadi?

Korang perasan tak kat media sosial sekarang ini kecoh apabila ada beberapa potongan video filem terkenal tiba-tiba jadi laju lain macam sehinggakan suara pun bertukar ‘chipmunk’!

Betul-betul flash dorang bagi

Ramai tertanya-tanya apa yang dah jadi? Admin tersalah ‘post’ ke? Ada yang kata ‘server down’? Tak mungkin ada orang sengaja nak sabotaj.

Jangan jadi macam ni kat panggung nanti!

Tapi kalau tengok dalam video tersebut seperti trailer filem ‘The Flash’!

Pelik betul lah, tak pernah dibuat orang ‘movie’ jadi laju macam itu sekali. Apa tujuan sebenarnya video tersebut dicipta sebegitu sehingga mencetuskan kekecohan ramai di media sosial.

Jadi, netizen kena jalankan tugas terjah wayang 15 Jun ni! Baru lah tahu rahsia disebalik apa yang berlaku!

PERHATIAN: Pihak Oh My Media tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Oh My Media juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.